Proč nepít kávu s mlíčkem a smetanou?

24.11.2014 18:49

 Kombinace černé kávy a tuku z mléka, smetany  atd, totiž na celé naše tělo nepůsobí ani trochu příznivě!!!

Působí totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v křečí stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku břišní. Dále  pak zablokuje i celý žlučník.

Žlučník je vlastně zásobní skladiště žluči v našem organismu.  Žluč se má samočinně do trávící soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli  mastného, aby ten přijatý  tuk byl  pro správné následné strávení předem dostatečněe mulgován.

Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační nemoci. Snad největším problémem  je ale nulová osvěta, a že se toto opravdu varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho doslova plné. Křeče a bolesti  se potom za čas objevují i v oblasti bederní páteře, kdy chronický nedostatek  žluči ve střevech způsobuje až bolestivou zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek.  Ovšem později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou. Z čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými klouby našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné bolesti až chronickou nehybnost. Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně poškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes mellitus).  Což je ve své podstatě jen velice málo, nebo zcela nefunkční slinivka, protože  se v ní pak následkem prodělaných poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství,  anebo vůbec,  veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle

Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní  kyseliny šťavelové. A když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a svalů.  Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) -- jak v oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!  Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje oblíbené  kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství!  A s ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte  šlehačku, či dokonce nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.